مدل ۳۴۰۰۰ چیست؟ گام به گام به سمت تعالی سازمان

مدلها می توانند به عنوان یک میانبر کار ما را بهتر کنند و چارچوبی برای حرکت در اختیار ما قرار می دهند، در حالی که اگر فقط خودمان بدون نقشه قصد حرکت داشته باشیم نمی توانیم مسیر را به خوبی طی کنیم و با آزمون و خطای زیادی روبرو خواهیم بود البته که حرکت بدون نقشه می تواند به دانش و اطلاعات ما اضافه کند اما برای زمانی مفید است که هیچ مدلی در اختیار نداریم و باید خودمان حرکت کنیم و احتمالا مدل جدیدی خلق کنیم.

بنابراین با در اختیار داشتن یک مدل که آزمون و خطاها روی آن انجام شده اند بهتر می توان مسیر را پیمود

معرفی مدل ۳۴۰۰۰
یکی از مدلهایی که در حوزه منابع انسانی برای ارزیابی و ارتقاء سیستم منابع انسانی از آن استفاده می شود، مدل ۳۴۰۰۰ است.

بر اساس مدل ۳۴۰۰۰ می‌توان وضعیت موجود مدیریت منابع انسانی و سطح بلوغ فرآیندهای منابع انسانی در سازمان را بررسی و پروژه‌ها و اقدامات بهبود و توسعه آن‌ها را فراهم کرد و یک فرهنگ تعالی و کمال را در سازمان ایجاد نمود.
با مطالعه این مدل می توانید تشخیص دهید سازمان شما از نظر  اقداماتی که در این حوزه انجام داده اید در چه سطحی قرار دارد و برای بهبود و رسیدن به سطحی که مورد نظر شماست برنامه ریزی لازم را انجام دهید.

مدل ۳۴۰۰۰ علاوه بر ۱۶ فرآیند منابع انسانی که ۲۰۰۰۰ امتیاز دارد، شامل ۱۲ متغیر در حوزه نتایج و نگرش‌های منابع انسانی است که ۱۴۰۰۰ امتیاز دارد و در ۵ سطح بلوغ وضعیت سازمان را ارزیابی کرده و تعالی می بخشد.

 

مدل 34000

فلسفه زیر بنایی و اصول اساسی حاکم بر مدل ۳۴۰۰۰ عبارتند از:
• در سازمان‌های موفق، شایستگی‌های منابع انسانی به طور مستقیم به عملکرد تجاری و سوآوری آن‌ها مرتبط است و منابع انسانی یک منبع ایجاد مزیت رقابتی است.
• شایستگی‌های منابع انسانی باید متناسب با اهداف استراتژیک سازمان باشد و همچنین این شایستگی ها، باید قابل اندازه گیری و قابل بهبود باشند.
• منابع انسانی یک سرمایه تجدید پذیر است. سازمان مسئول زمینه سازی برای توسعه منابع انسانی و شکوفایی انسان‌هاست و منابع انسانی مسئول بهره گیری از فرصت ها برای توسعه سازمان.
• سازمان باید در آن نوع از شایستگی‌های منابع انسانی سرمایه گذاری کند که در راستای شایستگی محوری سازمان است. از آنجا که شرایط در حال تغییر و تکامل هستند سازمان باید به طور مداوم فرایندهای انسانی را تکامل داده و شایستگی‌های منابع انسانی جدیدی را توسعه دهد.
• مدیران عملیاتی(صفی) با راهنمایی مدیران منابع انسانی مسئول اصلی بهبود شایستگی منابع انسانی هستند. بهبود شایستگی منابع انسانی باید به صورت یک فرایند مشخص شامل اقدامات ملموس و دستور العمل‌های کاربردی صورت گیرد.
مدل ۳۴۰۰۰ می تواند یک نقشه راه مناسب برای حرکت سازمانها از سطح پراکنده کاری به سمت بلوغ و رسیدن به برنامه های استراتژیک باشد.

درباره این مدل:

پی نوشت: منبع عکس

کتاب مدل ۳۴۰۰۰ نوشته دکتر آرین قلی پور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.