این روزها بهتر است روی چه چیزی سرمایه گذاری کنیم؟

اوضاع و شرایط اقتصادی کشورمان همه را تحت تاثیر قرار داده وقتی حتی میری یک کیلو گوجه بگیری از افزایش قیمت روز به روز آن دچار افسردگی میشی  چه برسد به اقلام و اجناس دیگر.

در و کوچه و تاکسی و دانشگاهها و مدارس و خونه ها و باشگاهها همه در حال نفرین کردن این وضعیت هستند.

هیچوقت با نفرین کردین و افسردگی و مظلوم نمایی و تاج قربانی بر سر نهادن چیزی درست نشده باید ببینیم با توجه به شرایط و وضعیت مان بهترین رویه در این شرایط چیست؟ ممکن است به این نتیجه برسیم که کارهایی را انجام دهیم که هیچ وقت فکر نمی کردیم در عمرمان آن را انجام دهیم اما همین بن بست ها و محدودیت ها ممکن است ما را به نتایج بهتر برساند همین که مجبوریم فکر کنیم و چاره اندیشی کنیم برای ما مردمی که کمتر فکرمی کنیم و گرنه این بلا سرمان نمی آمد خودش جای بسی شکر دارد.

من فکرمیکنم یکی از بهترین کارهایی که در این شرایط می توانیم انجام دهیم اول اینکه نترسیم بعید می دانم از گرسنگی بمیریم به هر حال چیزی برای خوردن پیدا میشه به قول دارن هاردی تو اثر مرکب همینکه یه چیزی تو یخچال واسه خوردن هست و یه سقفی هم فعلا رو سرمون هست خوشبختیم، و دوم اینکه سرمایه گذاری روی خودمان، شاید یکبار هم شده بنشینیم و جدی تر به این موضوع فک رکنیم که چطور می توانیم زندگی مان را تغییر دهیم و چگونه روی خودمان سرمایه گذاری کنیم راههای زیادی ممکنه وجود داشته باشه اما از نظر من یکی از بهترین راهها مطالعه است آن هم مطالعه مستمر از هر جنس کتاب، فضای آنلاین، گوش دادن به فایل های صوتی و پادکست ها، خوشبختانه همه این منابع به راحتی در دسترس ماست اینترنت همه را برای ما مهیا کرده است.

سرمایه گذاری بر روی خود نتایج بسیار خوبی را برای ما به بار می آورد:

از اینکه داریم به خود توجه می کنیم و به دیگران هم نشان می دهیم عزت نفس ما بالا می رود.

احساس بلاتکلیفی و افسردگی نداریم چون به هر حال مشغول کاری هستیم.

مطالعه به ما ایده های فراوانی برای رشد و تغییر می دهد.

در بلند مدت به انسانهای آگاه تری تبدیل می شویم و اجازه نمی دهیم هر تغییر و تحولی اینهمه تاثیرات بد در زندگی مان بگذارد و به راحتی استثمار شویم.

سعی کنیم این کار را انجام دهیم و اطرافیانمان را هم به این کار دعوت کنیم شاید همین کار باعث تغییراتی درجامعه مان شود.

7 دیدگاه برای “این روزها بهتر است روی چه چیزی سرمایه گذاری کنیم؟

  1. سلام
    نق زدن و دنبال مقصر بودن و سستی ها و ناکامی ها را گردن دیگران انداختن، از ویژگی های انسانی است که خود را قربانی می داند و اگر درست فکر کنیم می بینیم قربانی بودن یعنی در سوراخی چال شدن و تمام.
    به نکته ظریف و درستی اشاره کردید.
    توسعه فردی و بالابردن سطح شعور و فرهنگ مقوله ای است که به باد فراموشی سپرده شده.
    مسلما با این تغییر و تحول، به سوی جامعه ای فرهیخته حرکت خواهیم کرد.

    برقرار باشید

    1. ممنون از شما و کامنت خوبتون
      خوشحالم که شما هم این دغدغه رو دارین.

  2. دوست عزیز ،
    از خواب غفلت برخیز ، که جامعه ی مدرن بر مبنای پول ارزش گذاری می شود ، یعنی هرکه مفیدتر باشد پس آن شخص پولدارتر می شود . و در نتیجه با پول بیشتر ، قدرت تاثیر گذاری هم بیشتر می شود .
    شاید بگویی که در ایران اشخاص پولدار ، اشخاصی نیستند که برای جامعه کارهای ارزشمند و مفیدتر کرده اند .
    ولی به هر حال با “قدرت پول” ، افراد تاثیر گذارتری در جامعه می شوند .

    1. من هم با شما موافقم، اما چه جوری میشه به اون پول رسید؟ باید شخصیت یه آدم مفید و پولدار رو پیدا کنی یعنی اول شخصیت خودت رو بسازی، تا تبدیل به یه آدمی که پشتکار داره تلاشگره زمانش رو خوب مدیریت می کنه شبکه های اجتماعی خوب می سازه نشی به پول رسیدن هم کار سختیه.
      همه این تلاشها در مسیر ارزش آفرینی و ثروته ممکنه اون ثروت هم برای بعضی ها لزوما پول نباشه اما خوب پول یه معیار مهم برای ارزیابی عملکرد هست.
      شما گه مفید باشی پول هم سراغت میاد ولی چجوری مفید میشی؟

      1. دوست عزیز
        البته پدیده ی پول بسیار پیچیده است .
        اما در اینجا به یک بخش کوچکی از آن اشاره شد .
        اگر به ماهیت روابط اجتماعی دقیق نگاه کنیم ، خواهیم دید که پول و کسب سود ، یک عامل بسیار مهم اتصال دهنده در روابط هست . به طوریکه تقریبا هیچ رابطه ی طولانی مدت بدون وجود پول دوام نخواهد داشت .

        اما در ایران پول از طریق روابط اجتماعی بدست نمی آید ، بلکه بخش اعظم گردش پول به زیر زمین (نفت) وصل هست . پس هر کس به سرچشمه پول یا قدرت نفتی یعنی دولت وصل باشد ، پولدارتر و تاثیر گذارتر هست .

  3. من شخصا معتقدم شرایط اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ما ایرانیا وقتی خوب میشه که تک تکمون (از هر قشری و هر صنفی!) خودمونو تغییر بدیم، نه اینکه بشینیم و منتظر باشیم تا یکی از راه برسه و کاری بکنه برامون.
    با این اوصاف پیشنهاد میکنم روی وجدان سرمایه گذاری کنیم. ضمن اینکه ما ایرانیها آدمای باهوشی هستیم، پس غیر ممکنه نتونیم خوب و بد رو از هم تشخیص بدیم، همه میدونیم چه رفتاری درست و اخلاقی و انسانیه و چه رفتاری غلطه. اگه کسی بگه فلانی نمی فهمه که چه ضرر و آسیبی داره به دیگران میزنه، بنظر من اصلا قابل قبول نیست؛ چون کافیه با خودش مثل خودش رفتار کنی، اونوقت متوجه میشی که خوب هم میفهمه.
    بنابراین کافیه به اندازه سر سوزن روی وجدانمون سرمایه گذاری کنیم، قول شرف میدم هم وضعیت فرهنگیمون، هم اقتصادیمون و هم اجتماعیمون بهتر میشه.

    1. ممنون لیلا جان به خاطر کامنتت
      وجدان اشاره خوبی بود سرمایه گذاری روی وجدان
      اینکه ایرانی ها آدمهای باهوشی هستند رو نمی دونم درسته یا نه آیا منبع علمی معتبری براش داری.
      ضمن اینکه به حرفهات احترام میزارم اما تجربه من بهم میگه قوه تشخیص درست از غلط ما خوب کار نمی کنه و باید این رو یاد بگیریم افراد نه تنها به دیگران بلکه به خود هم آسیب می زنند به خاطر نداشتن همین قوه، پس ما به آموزش و یادگیری نیاز داریم هر کس از یه مرحله ای به بعد باید بشینه و روی خودش کار کنه راه درازی است اما هر قسمت از مسیر آدم رو میسازه در طول مسیر کم کم ساخته میشی. چیزی که تو گفتی به نظرم پایان راهه نه آغاز، باید کلی مسیر بریم تا به اونجایی که گفتی برسیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.